skip to Main Content
Është Koha Për Të Blerë Një Shtëpi Të Re?

Është koha për të blerë një shtëpi të re?

Është koha për të blerë një shtëpi të re?
Sa përvojë emocionuese mund të jetë blerja e një shtëpie të re. Ju po krijoni një të ardhme të re dhe të freskët për ju dhe familjen tuaj. Nëse jeni duke kërkuar diçka më të madhe, me të vogël ose pak më moderne, mund t’ju duhet pak ndihmë për fillimin. Një agjent i pasurive të patundshme mund t’ju ndihmojë të zgjidhni saktësisht se çfarë jeni duke kërkuar, në cilin variacion çmimesh, dhe ju mund të keni shtepine e ëndrrave tuaja.

7 përfitime të mahnitshme të punës me një agjent të pasurive të patundshme

1-Një shtëpi më e mire!
Agjentët e pasurive të patundshme njohin tregun lokal brenda dhe jashtë. Edhe pse shumica e shtëpive janë të listuara në internet për tu eksploruar nga blerësit, shumë shitës dëshirojnë ta mbajnë shitjen e tyre mjaft private. Në këto raste, një agjent i pasurive të patundshme mund të jetë mjaft i dobishëm. Ata mund t’ju prezantojnë një shtëpi që ju mund të mos e keni parë.

2-Negocimi!
Një agjent me përvojë i pasurive të patundshme do të shqyrtojnë vlerësimin e shtëpisë me detaje, njësoj sikur të jetë duke parë për të blerë shtëpinë e ëndrrave të tij.
Në rastet kur ka disa gjëra që kërkojnë përmirësim, agjenti juaj i pasurive të patundshme mund të ndihmojë në negociatat. Ky proces negocimi përfshin që shitësi të mund të rinovojë dicka (muret,dyert etj..) si pjesë e marrëveshjes, ose uljen e çmimit për të bërë të mundur rinovimet nga pronari/ja e ardhshme. Pa ndihmën e një agjenti me përvojë, këto probleme mund të mos negociohen dhe si rjedhojë mund të mos sjellin rezultatin për të cilin po prisnit. Blerja e një shtëpie është një proces mjaft emocionues dhe lejimi i një agjenti të paanshëm dhe pa lidhjen emocionale, bënë te mundur që të arrihen negociatat dhe ju të merrni shtëpinë që dëshironi, dhe më e rëndësishmja, atë që meritoni.

3-Dokumentat
Së bashku me shitjen e një shtëpie vjen një sasi e madhe dokumentesh. Kur të gjitha këto të kenë përfunduar, ju do të keni një raft të tërë të dedikuar për blerjen e shtëpisë tuaj të re. Me gjithë këtë dokumente ju do të keni nënshkrimet, regjistrimet dhe kopjet e shumta. Një agjent i pasurive të patundshme mund t’ju ndihmojë me dokumentat, dhe më e rëndësishmja, të sigurojë që gjithçka të jetë e nënshkruar dhe e plotë. Jo vetëm kaq, por shumica e agjentëve të pasurive të patundshme do të mbajnë dokumentet tuaja në dosje edhe për shumë vite pas shitjes. Edhe pse patjetër duhet të mbani të gjitha këto dokumente, nëse keni ndonjë pyetje ose shqetësim gjatë rrugës, agjenti juaj i pasurive të patundshme është vetëm një telefonatë larg.

4-Kurse Para
Një agjent i pasurive të patundshme me përvojë ka qenë rreth një lagje më shumë se dy herë. Kjo do të thotë që ata do të sjellin mjaft njohuri në takim kur bëhet fjalë për vlerën e lagjeve dhe shtëpive të caktuara. Në fakt, agjentët më me përvojë mund të vlerësojnë vlerën e një shtëpie që nga momenti kur ata futen në derë. Ata mund t’ju udhëzojnë për gjithcka dhe t’ju ofrojnë atë c’ka që dëshironi, dhe me çmimin që dëshironi. Duke thënë këtë, ata gjithashtu mund të shmangin lagjet që ka shumë të ngjarë që nuk do t’ju ofrojnë atë që po kërkoni, duke ju kursyer kohë dhe para.

5-Udhëzimi dhe Mbështetja
Sado interesante dhe emocionuese të jetë blerja e një shtëpie, ajo mund të jetë gjithashtu dhe mjaft dhe dërrmuese. Një agjent i pasurive të patundshme mund t’ju ofrojë udhëzime dhe mbështetje në secilin hap. Ata do të jenë në anën tuaj duke ju ndihmuar të kuptoni se pse dizajni i shtëpisë mund të funksionojë për ju dhe familjen tuaj, ose pse një shtëpi thjesht nuk ia vlen të investoni – për shkak të riparimeve të kushtueshme. Agjenti juaj mund të ju ndihmojë të ndiheni të sigurt dhe të qetë gjatë gjithë procesit, dhe të ju ndihmojnë të merrni një vendim që do të përfitojë si ju ashtu edhe familja juaj për shumë vite në vazhdim.

6-Gjetja e shtëpise së duhur
A ka diçka unike që ju po kërkoni në shtëpinë tuaj të ardhshme? Si dhomat e gjumit të personalizuara, pamja e oborrit të shtëpisë, barbeque e cilësisë më mirë, nëse ka diçka specifike që po kërkoni në një shtëpi, agjenti juaj i pasurive të patundshme do të dijë se ku ta gjeni. Agjentët e pasurive të patundshme nuk duan të humbin kohën ose paratë tuaja. Ata janë shumë të vëmendshëm kur bëhet fjalë për të gjetur pikërisht atë që ju po kërkoni në një shtëpi.

7-Shmangni mbylljen e çështjeve
Në orët e fundit para se shtëpia të jetë zyrtarisht e juaja, ju nuk do të dëshironit ndonjë problem. Një agjent me përvojë mund të parashikojë ndonjë çështje nga milje larg, duke ju ndihmuar të kapërceni pengesat ose t’i zgjidhni ato para se të jetë vonë. Disa çështje përmbyllëse mund të përfshijnë:
• Gabimet e dokumentit
• Vonesa në hipotekë
• Kërkesa të minutës së fundit etj
Një agjent me përvojë mund t’ju ndihmojë të zgjidhni këto çështje, dhe shumë më tepër. Sidomos kur agjenti juaj i pasurive të patundshme është pjesë e një ekipi me reputacion, strategjik dhe njohuri. Të tillë si Ekipi i Golden Home Albania. Ekipi ynë i agjentëve shumë të kualifikuar të pasurive të patundshme, janë me të vërtetë ekspertë kur bëhet fjalë për tregun lokal të pasurive të patundshme. Ata mund t’ju ndihmojnë të gjeni shtëpinë e përsosur, dhe me çmimin e përsosur gjithashtu. Kontaktoni specialistët tanë në ekipin e Golden Home Albania nëse po kërkoni për shtëpinë e ëndrrave të tua ose për shitjen e shtëpisë tënde.